Ons verhaal - Ruilkring Eureka - Overijse

Volgende ruildag zaterdag 8 oktober 2022 van 9 tot 13 uurAllen van harte welkom.
Ga naar de inhoud
Korte geschiedenis
De Vlaams-Brabantse ruilkring EUREKA werd boven de doopvont gehouden in november 1997. Onze allereerste ruildag ging door op 14 februari 1998. Gedurende onze tien eerste levensjaren hebben wij ons uitsluitend gericht op het verzamelen van "koffieroomdekseltjes", door insiders ook wel "krdeetjes" genoemd (afgekort KRD). Stilaan groeiden wij uit tot de grootste ruilclub die zich in Belgiƫ over dit thema ontfermde en momenteel zijn wij zelfs nog de enige die is overgebleven.

Gezien ons KRD-ledenaantal in 2008 zo ongeveer het verzadigingspunt had bereikt en dat volgens het spreekwoord "stilstaan" nog steeds "achteruitgaan" betekent, zagen wij ons dan ook verplicht het thema van onze verzamelwoede uit te breiden. Wij merkten dat sommige leden gedurende de ruildagen ook champagnecapsules boven haalden en ruilden. Onze keuze was dan ook snel gemaakt. Champagnecapsules werden vanaf dan het tweede doelthema van onze ruilkring en groeiden ondertussen zelfs uit tot hoofdthema.

Ondertussen waren we weer enkele jaartjes verder en mochten wij onze 15e verjaardag vieren. Onze ruildag van 9 maart 2013 werd dus heel speciaal: champagneflessen getooid met onze eigen verjaardagscapsule. Een godsgeschenk voor onze leden-verzamelaars. Wat later werd een tweede reeks flessen champagne verdeeld met een zelfde capsule, maar met gewijzigde kleuren.

Ook onze 20e verjaardig ging niet onopgemerkt voorbij. Wij ontwierpen - in samenwerking met de "Stichting Marc Sleen" - een aantal capsules getooid met stripfiguurtjes uit de reeks "Nero". Marc Sleen woonde in onze buurtgemeente Hoeilaart en zijn overlijden was dan ook de gedroomde inspiratiebron om onze capsules te ontwerpen.

Voor wie interesse mocht hebben in onze werking: onze ruildagen gaan door op iedere tweede zaterdag van de maand behalve tijdens de maanden juli en augustus. Iedereen is uiteraard van harte welkom.
( 0478/88 67 97  
* info@eureka-ruilkring.be  
 Laatste aanpassing 12/09/2022  
 Created by Eureka-ruilkring  
Terug naar de inhoud